Normativa de cotxes en Barcelona

Normativa de cotxes a Barcelona

Els cotxes sense etiqueta de la Direcció General de Tràfic no podran estacionar en aparcaments privats. Els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, vehicles prioritaris com les ambulàncies, la policia, protecció civil o els bombers estan exempts de complir la normativa i poden accedir a la zona de Baixes d’Emissions sense cap tipus de restricció.

Tots aquells vehicles amb etiquetes -C, B, ECO i zero- si que podran accedir a la zona de Baixes Emissions de Barcelona. Es restringeix l’accés als automòbils de les escoles que porten la lletra B.


Normativa de cotxes a Madrid

Madrid va estrenar al novembre de 2018. Les limitacions perquè els automòbils entrin en ella són majors des del primer dia de l’any, ja que els vehicles sense etiqueta ambiental (els més antics) no poden circular ni aparcar en aquesta zona. Fins al 31 de desembre de l’any passeu. Els de gasolina matriculats abans de l’any 2000 i els dièsel anteriors a 2006 són els que no tenen adhesiu. Els empadronats al districte Centre podran seguir aparcant en aquesta àrea seu cotxe encara que no tingui distintiu ambiental, per als automòbils que traslladin a persones amb mobilitat reduïda que disposin d’una targeta d’estacionament, per a les grues de remolc o per als vehicles que portin i recullin a alumnes d’escoles, col·legis i instituts ubicats a Madrid Central.

Sancions

Lleus

Accessos no autoritzats de motos, turismes i furgonetes amb un pes de 3,5 tones. 

La sanció serà d’entre 200 i 499 euros.

Greus

Accessos no autoritzats d’autobusos, furgonetes de gran capacitat i camions. 

La sanció serà d’entre 500 i 999 euros.

 

Molt greus

Amb el protocol anticontaminació activat, les sancions lleus es categoritzaran greus i aquestes passaran a ser molt greus.

La sanció serà d’entre 1.000 i 1.803 euros.

Entrades a Barcelona

El consistori ha instal·lat 70 càmeres en 40 punts estan repartits per uns 95 quilòmetres quadrats i en ell es centra en el centre de la ciutat, així com els municipis de Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat. 

 

Tot i tenir restringida l’entrada, els conductors amb els vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT poden accedir a la zona de Baixes Emissions de Barcelona durant 10 dies a l’any. Per això, cal indicar que es vol accedir a aquesta àrea al web de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb una antelació de 24 hores. Si per una emergència s’accedeix sense autorització, el sistema multarà automàticament.

Entrades a Madrid

A partir de l’1 de gener deixaran d’estar a l’àmbit de Madrid els carrers Màrtirs d’Alcalà i Seminari dels Nobles, amb l’objectiu de reduir el trànsit a les zones centrals i perquè siguin sancionats menys conductors que entren per estar distrets.

3 comentarios en “Normativa de cotxes en Barcelona”

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *