Cilindrada i rodatge

MOTOS

Que és la cilindrada?

La cilindrada és un sistema utilitzat pels cotxes i motos que no són eléctrics (el sistema d’un motor lèctric fa que no sigui necessari la cilindrada).

Tipus rodatge

Hi ha dues maneres de fer el rodatge, el rodatge suau (és el que ve amb el manual d’instruccions de la moto) i el rodatge agressiu, també conegut en internet com a «Rodage Romero» (aquest te moltes teories de com fer-ho, el millor és informar-se)

Quina importància té la cilindrada?

Es poden posar mes o menys cilindres. Com per exemple, la Yamaha MT-125, Kawasaki Z 125, etc que es d’un unic cilindre. Tan mateix hi ha altres com la Yamaha MT-07, etc que son de dos cilindres.

La cilindrada no és una part que sigui la primera en mirar d’una moto, però si és una de les parts que alguns els tenen com a una part molt important perquè pot fer variar moltes coses.

Quina diferència hi ha en fer un rodatge o un altre?

Amb un ho haurem fet normal. Però amb l’altre es guanya un menys consum de combustible (menys contaminació) de la moto tant en corbes com en recta, també és molt més lleugera, i el seu so no és el mateix, però tampoc varia gaire (totes aquestes diferències no són un gran canvi).